ZONDAGAVOND 8 APRIL 2018 FRANS MULDER

Frans Mulder werd op 12 februari 1953 te Amsterdam geboren als zoon van een slager. Hoewel hij eerst in de zaak werkte, vertelde hij zijn ouders al snel dat hij een andere carrière nastreefde.
Hij werkte bij Globe, waar hij ondermeer de rol van Morten speelde in EEN VIJAND VAN HET VOLK van Ibsen en een rol had in DE DAG DAT DE PAUS GEKIDNAPT WERD. Onderwijl richtte hij ook een zangduo op met Roland Voortman. Als Frans en Roland deden ze auditie bij Albert Mol, die hen mee liet doen in zijn theaterprogramma ‘The Albert Mol Story’. Ze maakten zelfs een lp “Aan de hand”. Daarna werkte hij in 1975 samen met Heddy Lester, in 1979 met Jasperina de Jong in ‘Thuis best’ en in 1981 met Sylvia Alberts.
In 1985 werd hij benaderd door Haye van der Heyden, die uit de net opgeheven groep Purper was gestapt. Hij wilde een programma maken met Frans Mulder en George Groot. De laatste vond dat echter geen goed plan en stelde voor dat Frans Mulder Purper zou gaan versterken.
Het programma Purper Vierkant speelde in 1985-1986 en was een succes. Het werd de doorbraak van Purper die in de recensies zelfs ‘de beste cabaretgroep van Nederland’ werd genoemd.
Hierna stapte Haye alsnog uit Purper. Erik Brey, Adelheid Roosen en Frans vonden Karin Bloemen en Bart Kiene bereid om de lege plaats op te vullen. Het vervangen van groepsleden werd vervolgens vaste prik in Purper. In de verdere jaren deden Ina van Faassen, Angela Groothuizen, Alfred van den Heuvel, Jan Simon Minkema, Hans van der Woude, Eric Corton, Perry Dossett, Martin van Dijk, Tom van Berlage, Trudie Labij en Nelly Frijda mee.
Lange tijd vormde Frans samen met Erik Breij de spil van de groep, hij schreef steeds meer teksten, terwijl Erik de muziek voor zijn rekening nam. Vanavond is Frans onze gast en komt hij 2 uur lang vertellen over zijn carriere, muziekkeuze en proberen wij wat meer te weten te komen van de mens achter de artiest Frans Mulder. Heb je een vraag aan Frans? Bel dan tijdens de uitzending tussen 19.00 en 21.00 uur naar: 0251 – 254 958 en wie weet komt jouw vraag wel live in de uitzending.