ZONDAGAVOND 31 MAART 2019 PETRA BERGER.

Petra Berger’s stem en muziek laten zich niet gemakkelijk in één genre vatten en juist dat maakt haar als zangeres zo bijzonder en uniek. Met drie octaven tot haar beschikking beweegt zij zich net zo makkelijk in het klassieke domein als in de popmuziek. Bij de keuze van haar repertoire laat zij zich vooral leiden door haar diepste gevoelens en dat maakt dat haar eigenheid en persoonlijkheid op zeer herkenbare wijze doorklinken in alles wat zij zingt. Zij weet als geen ander haar publiek te raken met haar engelachtige, loepzuivere stem.

Petra’s carrière begint in 1987 wanneer zij samen met haar zus het duo “Chess” opricht. Haar hart gaat uit naar de wereld van de musical en daarvoor bekwaamt zij zich uitgebreid op het gebied van zang, dans en acteren. Na diverse rollen gespeeld te hebben in musicals zoals ”Sweeney Todd” , “The Beauty and the Beast” en ‘The Sound of Music’, start zij in 2001 met veel succes een internationale solo carriere. Ze brengt tussen 2001 en 2007 in samenwerking met Universal Music een drietal, verrassende classical cross-over albums uit. De albums bevatten speciaal voor haar geschreven nieuw materiaal gecombineerd met opvallende bewerkingen van klassieke werken. Het eerste album, “Eternal Woman”, wordt razendsnel goud en vervolgens platina. Ook in het buitenland blijft haar succes niet onopgemerkt, in diverse landen breekt Petra door met haar vernieuwende sound.

Duetten (zowel op CD als live tijdens concerten) met wereldsterren als Andrea Bocelli en Alessandro Safina volgen. Petra wordt veelvuldig gevraagd voor gastoptredens bij concerten van toonaangevende symfonie orkesten in zowel binnen- als buitenland (o.a in China en Turkije) Ook is zij een veelgevraagd soliste bij koren en treedt zij regelmatig op in grote kathedralen en kerken.

Vanaf september 2014 tot juni 2015 speelt Petra een hoofdrol in een nieuwe, speciaal voor Vereniging de Zonnebloem geschreven, musicalproductie en staat daarmee zeventig keer in de Nederlandse theaters.

In het voorjaar van 2015 geeft Petra samen met een fantastisch koor “Voice” een reeks nieuwe, licht klassieke en spiritueel getinte concerten onder de titel “You Raise Me Up” in diverse mooie kerken in Nederland.

In het najaar van 2015 gaat een nieuw solo theaterprogramma in première met de titel “Zoektocht naar geluk”. Het programma biedt een bijzondere combinatie van persoonlijke vertellingen over het thema “geluk” en muziek uit haar eigen repertoire afgewisseld met nieuw materiaal.
In het voorjaar van 2016 verschjnt haar nieuwe Nederlandstalige single: “De Hoogste Tijd”.

Inmiddels is “La Berger” ruim 32 jaar actief in het artiestenvak. En dit seizoen maakt ze een fantastische theatertour door het hele land…

Theatertour en nieuwe cd PASSIONE ITALIANA                                            Petra Berger opnieuw succesvol met Italiaanse muziek

Na de succesvolle tournee waarin Petra Berger een ode bracht aan Barbra Streisand, staat de zangeres aan de vooravond van haar nieuwe theatertournee. Op 15 februari startte Petra met haar avondvullende voorstelling PASSIONE ITALIANA. Petra Berger brengt in haar bijzondere voorstelling een unieke mix van befaamde Italiaanse aria’s, pophits, filmmuziek en eigen repertoire. Van Puccini tot Bocelli en van Caccini tot Cocciante.

Tijdens de voorstelling wordt Petra begeleid door een liveband, waarin veelzijdige Italiaanse musici zitten. Onder wie de getalenteerde zanger en pianist Alessandro Neri. Bijzonder is dat hij tijdens de toer bij een paar theaters niet alleen op de bühne zijn muzikale talenten laat zien, maar ook zijn culinaire kunsten. Neri, die tevens chef-kok is, bereidt in een aantal theaters voorafgaand aan de voorstelling een echt Italiaans diner.

Vanavond is deze “Diva” bij ons in de studio… ze komt 2 uur lang vertellen over haar leven, haar carrière, haar nieuwe album en natuurlijk de theatertour “Passione Italiana” die op 6 april aanstaande in het Kennemertheater te zien zal zijn. Van 19.00 tot 21.00 uur is Petra te gast in de studio. Heb je een vraag aan haar? Bel dan tijdens de uitzending naar: 0251 – 254 958 en misschien beantwoord zij jouw vraag wel, live in de uitzending… Veel luisterplezier.