ZONDAGAVOND 30 APRIL 2017 FRANCIS KUIJK (VAN HEEL HOLLAND BAKT)

Geboren in Nederland, groot gebracht in Australië en Indische roots! Ik ben een levensgenieter, een vrouw, moeder en oma met een enorme passie voor bakken en koken. Ja, ik kan eigenlijk niet kiezen. Vind het geweldig om een tien-gangen diner neer te zetten, maar ook om een taart te bakken of brood of soezen te maken.
In mijn keuken ben ik creatief bezig. Ik ontspan na een drukke dag, of krijg juist energie wanneer het nodig is. Het is een manier om te geven van mezelf.
In 2012 samen met mijn nicht het kookboekje “Kripik & Krètèk” self-published uitgebracht. Een verzameling familierecepten van onze moeders en oma. Na aanleiding hiervan hebben we samen enkele Indische kookworkshops geven.
Af en toe zelf aan een kook of bakwedstrijd
mee doen vind ik gaaf!
Ik leer er zo ontzettend veel van. Stiekem vind ik het “onder druk werken” ook wel leuk. Je weet maar nooit wat je echt kan totdat je het echt moet!
Na voorrondes mocht ik in augustus 2013 mee doen met de TV opnames van The Taste met Herman den Blijker en Robert Kranenborg. In deze wedstrijd kwam ik tot en met de auditie opname rondes.
In november 2013 werd ik geselecteerd om deel te nemen aan de
1e Saya Gouden Rijstkom kookwedstrijd. Juryleden waren Lonny Garungan, Pascal Jalhay en Jeff Keasberry. Het wedstrijd thema was modernisering van de Indische keuken. Met mijn eigen Javaanse Consommé, “show-case” ik een traditioneel gerecht met verschillende Franse kook technieken toegepast… fusion cooking!
Heel Holland Bakt… In 2016 werd ik finalist van het 4e seizoen van Heel Holland Bakt. Wat een pracht avontuur “Absolutely life changing”
Met Francis Bakt & Kookt ga ik mijn plek in de markt veroveren door heerlijke smaak combinaties te creëren en verfijnde kwaliteit producten te leveren.
Ik stel me beschikbaar voor o.a. Workshops, Live Cooking, en Catering opdrachten.
Al met al …. bakken & koken met hart & ziel! Vanavond is Francis onze gast… u mag haar tijdens de uitzending alles vragen over koken en bakken… bel tussen 19.00 en 21.00 met 0251 – 254 958