ZONDAGAVOND 29 SEPTEMBER 2019, JASPER TACONIS ACTEUR, ZANGER, CREATIVE & EVENTPLANNER

Jasper Taconis vond in Zoetermeer de perfecte opleiding om alle facetten van musical te leren. Tijdens zijn opleiding is hij diverse keren gevraagd om backing vocalist te zijn bij diverse evenementen, zoals Het Voetbalgala, 50 jaar Unicef, Musicals in Ahoy en het John Kraaijkamp Musical Awards Gala. Na het behalen van zijn diploma begon hij direct met een succesvolle carrière. In 2007 liet hij in de musical Jekyll and Hyde zien wat hij in huis had. Hier speelde Jasper zowel Dr. Jekyll als Mr. Hyde.

Tijdens zijn thema show’s in de Holland Casino-vestigingen als zanger, begon hij in 2008 direct met repeteren voor de theatertour Jeans 18 : Never Can Say Goodbye. Hier viel op dat hij naast het spelen in musicals, ook een perfecte entertainer kan zijn. Met zijn unieke stem vulde hij avond aan avond de theaters in Nederland.

In 2009 mocht hij zijn komische kant laten zien in de musical Five Guys named Moe. Producent Mark Vijn zag in Jasper de perfecte kandidaat om de rol in te vullen van Eat Moe. Samen met o.a. Ivo Chundro, Perry Dosset en Jerryl Houtsnee stond Jasper de bezoekers van Nederlandse theaters te vermaken met deze dol-komische musical. 

De jury van de John Kraaijkamp Musical Award Gala zag in Jasper wat Mark Vijn bedoelde en nomineerde hem in de categorie: ‘Beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical’ voor het John Kraaijkamp Musical Awards Gala 2009. Na deze tour reisde Jasper in het geheim naar New York om auditie te doen voor de musical Chicago. Auditie doen op Broadway heeft veel indruk op Jasper gemaakt en gaf hem net dat beetje extra om de Amerikaanse producenten te overtuigen om Jasper aan te nemen voor de Nederlandse tour van de productie Chicago. Jasper stond samen met o.a. Joke de Kruijf, Mariska van Kolck, Thom Hoffman, Peter Lusse en Doris Baaten in Chicago de musical en vertolkte de rol van Mary Sunshine.

En zo is er nog veel meer te vertellen over deze veelzijdige artiest. Vanavond is Jasper onze gast, en wil je wat aan hem vragen… bel tijdens de uitzending, tussen 19.00 en 21.00 uur naar 0251 – 254 958 en misschien wordt jouw vraag wel live in de uitzending beantwoord. Veel luisterplezier.