ZONDAGAVOND 29 JANUARI 2017 DAISY CORREIA (FADO ZANGERES)

Een kind van twee culturen:
Fadozangeres Daisy Correia (Amsterdam, 1986) is met een Portugese moeder en Nederlandse vader van huis uit tweetalig. Daisy raakt bevangen door de fado, de bekendste muziek van Portugal, die ze haar eigen geluid meegeeft.
Talent tussen groten in Nederland en Portugal
Op haar dertiende staat Daisy al op de planken. Eerst brengt ze ballads, later zingt ze pop/soft-rock. Op zeer jonge leeftijd neemt ze deel aan grote festivals, waar ze opvalt tussen gevestigde namen als Bløf en Trijntje Oosterhuis. Na het ontdekken van de fado is Daisy o.a. in de Nederlandse theaters te bewonderen met haar programma’s.
Regelmatig is Daisy in Portugal op televisie te zien, in talkshows en als zangeres. Hoogtepunt is een live optreden in Dia dos Avós in het Pavilhão Atlântico te Lissabon, waar ze voor twaalfduizend aanwezigen zingt. Daarnaast schittert ze op televisie naast andere fadistas als Ana Moura en Mafalda Arnauth in Genève, Montreux, Luxemburg, Porto, Lissabon, Parijs en Keulen.
2005: It aint’t easy: Daisy’s eerste popalbum met covers en eigen repertoire. Ze werd tweede op de concours bij SKY Radio met het nummer Wednesdaymorning.
2006-2007: EP Monday Blue met nieuw repertoire als basis voor CD. Met het nummer Monday Blue werd ze door Radio 3 FM getipt waar ze Serious talent was.
2008: Daisy voelt dat het tijd is de pop-rock achter zich te laten en besluit dat de fado haar wereld wordt.
2009: Daisy neemt haar fado debuutalbum in Portugal op: Este meu fado (Dit is mijn fado). Ze werkt samen met grote namen uit Portugal zoals Tiago Machado, José Luis Gordo en Mário Rainho.
2013: Fado do Norte (Fado uit het Noorden). Daisy kon hiervoor rekenen op medewerking met groten uit de fadowereld onder wie Mafalda Arnauth, Amélia Muge uit Portugal en in Nederland op Fernando Lameirinhas en Stef Bos. Met de laatste nam ze een duet op.
2016: Uma casa Portuguesa (hommage aan Amália Rodrigues). N.a.v. dit theaterprogramma stimuleerden Daisy’s fans haar om de muziek van dit programma op te nemen. Dat gebeurde live in het bijzijn van vele fans. 2 jaar geleden al was Daisy onze gast, maar inmiddels is er veel gebeurd en zal zij vandaag weer onze gast zijn. Heb je een vraag aan Daisy: Bel dan tijdens de uitzending tussen 19.00 en 21.00 uur naar: 0251 – 254 958.