ZONDAGAVOND 28 MEI 2017 AFSLUITING VAN SEIZOEN 2016/2017… MATHILDE SANTING

Mathilde begint als 11-jarig meisje met zingen. Hoewel haar heldere stem en talent direct herkend worden, weet ze dat haar zangcarrière ‘anders’ zal zijn. Nog voor haar zestiende slaat Mathilde een platencontract af, om datgene te beschermen wat haar verdere artistieke leven zo kenmerkt: een enorme hang naar muzikale kwaliteit en een bijna ongrijpbare veelzijdigheid als zangeres.
Gedurende haar carrière wint Mathilde drie Edisons, een Gouden Harp en betreedt ze de hitlijsten met nummers als Wonderful life en Beautiful people. In het eerste deel van haar carrière zingt Mathilde vooral Engels repertoire. Later maakt ze indruk met Nederlandse nummers als Appels op de tafelsprei met een videoclip van Erwin Olaf en Inspiratie uit de musical Joe – muziek die veel Nederlanders jaren later nog altijd diept raakt. Haar oeuvre levert Mathilde in 2007 een koninklijke onderscheiding op: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Naast het produceren van albums geeft Mathilde in haar carrière meer dan tien radio- en tv-optredens met het Metropole orkest en ziet ze een droom in vervulling gaan wanneer de internationaal geroemde muzikant Todd Rundgren haar tot tweemaal toe uitnodigt om met hem het podium te delen. Over Mathildes loopbaan, waarin ze ook speelt in twee grote musicals en gedurende dertig jaar met verschillende bands in theaters optreedt, zijn twee documentaires gemaakt.
Mathilde nu, Anno 2017 maakt Mathilde nog altijd fijn muziek. Haar laatste album: Both Sides Now, the songs of Joni Mitchell (live) – 2016. Het concert kreeg in de Volkskrant vier sterren. Mathilde is regelmatig te beluisteren in Nederlandse theaters, de North Sea Jazz Club en verzorgt gastoptredens voor onder anderen Sven Ratzke en Thijs Borsten. Vanwege haar grote liefde voor de schoonheid van de akoestische muziek laat Matilde zich tegenwoordig graag uitnodigen voor intiemere huiskamerconcerten. Mathilde bevindt zich op een punt in haar carrière waarop ze haar kennis en kunde in muziek graag doorgeeft. Zangers en zangeressen van alle leeftijden en niveau’s leren in haar studio in Amsterdam veilig met hun stem omgaan en zingen met diepere muzikale expressie.
Mathilde spreekt graag over muziek, ook op de radio of in televisieprogramma’s. Een tijdje heeft ze zelfs haar eigen radioprogramma: de puber en de professional op Amsterdam FM waarin Mathilde de vele aspecten van het muziekmaken bespreekt met muziekdocenten en hun studenten. VANAVOND IS MATHILDE ONZE GAST… HEEFT U HAAR IETS TE VRAGEN? BEL DAN TIJDENS DE UITZENDING MET: 0251 = 254 958 VEEL LUISTERPLEZIER.