ZONDAGAVOND 27 OKTOBER MARCELLA WISBRUN

Marcella Wisbrun is Braziliaans / Nederlands uitvoerend kunstenaar. Ze zingt, geeft acteertechnieklessen, acteert zelf ook, geeft zanginterpretatie. Zij staat met haar nieuwe show “De Bossa van Jobim” in de Nederlandse theaters. De Bossa van Jobim is een hommage aan Antonio Carlos Jobim (1927-1994), de ‘vader van de bossanova’. Deze heerlijk Braziliaanse muziek is van Nederlandse teksten voorzien om ook deze muziek toegankelijk te maken voor de Nederlandse luisteraar.

Tom Jobim. zoals hij wordt genoemd, maakte meer dan vierhonderd nummers. Zijn beroemdste lied is The Girl from Ipanema, na Yesterday van de Beatles het meest gedraaide lied aller tijden.

Hoop is het centrale thema in zijn muziek. Hoop voor een duurzame en groene toekomst. En hoop voor de liefde. In de songs van Jobim is de muziek onlosmakelijk van de tekst. De warme en opzwepende ritmes smelten samen met de poëzie en de één draagt de ander tot een hoger vlak.

De bossanova was een nieuw geluid en haar gloriejaren (eind ’50 – eind ’60) werden gekenmerkt door een optimisme van ongekende grootte en een geloof in een land waarmee het goed zou komen. Bossanova betoverde de wereld en werd eeuwig.

Marcella is vandaag onze gast in de uitzending van Bekijk ’t maar. 2 uur lang praten we met haar en luisteren we naar haar muziekkeuze. Natuurlijk gaan we ook nummers draaien van haar gelijknamige album “De Bossa van Jobim”. Wellicht zal ze ook e.a.a. live zingen. Heb je een vraag aan Marcella bel dan tijdens de uitzending tussen 19.00 en 21.00 uur naar de studio en wellicht wordt jouw vraag wel live in de uitzending beantwoord. 0251 – 254 958 Veel luisterplezier.