ZONDAGAVOND 25 FEBRUARI 2018 ZANGERES & ACTRICE ESTHER MAAS

Na vooropleidingen aan de Toneelschool en Kleinkunstacademie in Amsterdam, studeerde Esther Maas zang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig. Na haar studie kreeg zij een beurs om verder te studeren aan Mannes Conservatorium in New York bij Ruth Falcon (Metropolitan Opera) en Brian Zeger (Artistic Director at Julliard School/Metropolitan Opera Young Artist Programme) waar ze haar Professional Studies Diploma (U.M.) behaalde. Tijdens haar werk en studie in New York als zangeres volgde zij lessen aan het Lee Strasberg Institute for Acting. Aan de New York University studeerde zij Directing for Film and TV.
Ook studeerde Esther, naast haar andere werkzaamheden, Geschiedenis aan de UVA.
Verder volgde zij masterclasses van o.a. Elly Ameling, Anthony Rolfe Johnson en William Christy.
Acteer workshops deed ze ondermeer bij: Mark Ram- studio Act to Act, Katrien van Beurden-commedia del arte, Elisabeth Sevholt -Chubbuck Technique en Petra Laseur.
Ervaring
In het theater was ze onder meer te zien in opera’s, musicals en muziektheatervoorstellingen, waaronder in Putting it Together (als Amy, waarvoor zij een Musical Award in de wacht sleepte), Carmen (als Carmen), Rape of Lucretia (als Lucretia), Falstaff (als Meg Page) en Orlando (als Orlando). Daarnaast in Die Dreigroschenoper (als Lucy), Mahagony (als Bessie), The Sound of Music (onder andere u.s. Elsa), West Side Story (als Anita) en Into The Woods (als Assepoester’s moeder en Roodkapje’s grootmoeder) In seizoen 2016/17 speelt Esther de rol van de Heks in Into the Woods in een gloednieuwe interpretatie van PIT Producties, onder regie van Gijs de Lange, in een nationale toer.
Esther verleende als solist haar medewerking aan vele concerten waaronder Alexander Nevsky van Prokofjev in het Amsterdamse Concertgebouw, o.l.v. Vincent de Kort. Maar Esther is ook een veelgevraagde zangdocente. Ook daarover in onze uitzending veel meer. Heeft u een vraag aan Esther, bel dan tijdens de uitzending van 19.00 tot 21.00 met: 0251 – 254 958. Heel Veel luisterplezier.