ZONDAGAVOND 23 SEPTEMBER NAOMI VAN DER LINDEN (COLOR PURPLE)

Toneelschool en Kleinkunstacademie. Direct daarna was zij dagelijks op tv te zien in de rol van Fleur Zuidenwind in de BNN-serie StartUp.
Naomi speelde in verschillende theatervoorstellingen met actuele thema’s en op ongebruikelijke locaties. Zo onderzocht zij met theatergroep Drang in de Gevangenpoort in Den Haag hedendaagse vormen van gevangenschap; maakte zij met BonteHond een voorstelling over identiteit in Asielzoekerscentrum Almere; en probeerde zij een hedendaagse revolutie te ontketenen in The future ain’t what it used to be, in regie van George Elias Tobal en Eran Ben-Michaël.
Naast spel ligt haar hart ook bij zang. Ze zong in de Wijksafari Bijlmer van Adelheid Roosen, speelde de dochter van Nelson Mandela in de musical Amandla! Mandela en zong de titelrol in de opera Martine en Martinus in de Domkerk in Utrecht.
Als theatermaker debuteerde Naomi najaar 2015 met haar solovoorstelling Moederland, die ze o.a. speelde in Theater aan het Spui en op de Parade. Naomi’s regiedebuut – MASAI, door mezzosopraan Nienke Nillesen – won augustus 2016 de Fontys Entreeprijs tijdens Festival Boulevard. Maar begin dit jaar, maart, april en mei speelde Naomi de hoofdrol in de Color Purple, naar een verhaal van Alice Walker die hiermee in 1983 de Pulizerprijs mee won. Een paar jaar later maakte Steven Spielberg de film met o.a. Whoopie Goldberg en Oprah Winfrey. Vanavond is deze geweldige Actrice, Naomi v/d Linden te gast in ons programma. Luister van 19.00 tot 21.00 uur of bel in die tijd als je een vraag hebt aan Naomi. 0251 – 254 958. Veel luisterplezier.

Actrice—Boom