ZONDAGAVOND 23 OKTOBER 2016 COUNTRY WILMA

Geboren in het Noord Hollandse Schagen.
Als baby vond ze de aandacht die ze kreeg al prachtig, dat ze jaren later voor volle zalen en zelfs voor de TV zou optreden kon ze toen nog niet vermoeden.
Begonnen in een kerkkoor in Bergen (NH), tijdens optredens met het koor ontdekte ze hoe leuk ze het zingen vindt. In die tijd zorgde ze voor de kinderen van een echtpaar uit Bergen. Na een toevallig gesprek met een zang pedagoge, die vond dat ze meer met d’r stem moest doen, waagde Wilma de gok en sprong in het diepe! Het diepe water van het artiestenbestaan.
Dit is inmiddels al ruim 25 jaar geleden. Een artiestennaam was snel bedacht: “Je heet Wilma en je zingt country, dat wordt dus Country Wilma” aldus vriend Gerard Joling. Nu nog een een aantal nummers uitzoeken en ook het eerste optreden was een feit: In het spelershome van het Alkmaarse AZ.
Een eerste CD liet niet lang op zich wachten, “Onze Boerderij” kwam in 1990 uit en Wilma trad veel op met beroemdheden uit binnen- en buitenland.  “Stram en Stijf” en TV optredens volgde. Wilma was te zien bij o.a .Koffietijd, de 5 uur show, Paul de Leeuw, bij Gijs en floortje in Trexx, Call TV, de week van Willibrord , Jos Brink en nog veel meer.Ondertussen was zij  ieder weekend op buhne bij Bob’s Party Saloon in Uitgeest. “Thank God I’m A Country Girl” volgt en weer is ze te zien op de verschillende TV zenders. Feesten en kermissen, Wilma kan er geen genoeg van krijgen, zelfs het saaiste feest wordt een festijn als Wilma optreed, echt iedereen weet ze op de dansvloer te krijgen. De CD “Rodeo Riders” moest vanwege auteursrechten helaas vernietigd worden. Na deze teleurstelling heeft Wilma met “Send me the Pillow” alles goed gemaakt. En zo kan ik nog wel even doorgaan…. 2 jaar geleden schreef ze haar memoires op en een mooi, ontroerend boek was het resultaat… Vanavond is Wilma onze gast en als u vragen aan haar heeft kunt u bellen met: 0251 – 254 958 tussen 19.00 en 21.00 uur. Veel luisterplezier.