ZONDAGAVOND 22 JANUARI 2017 ANNE-MARIE JUNG

Anne-Marie Jung is geboren in Schiedam in 1976 en is actrice, comédienne en zangeres. Ze maakte vanaf haar 17de levensjaar al haar eigen liedjesprogramma’s en zong bij verschillende soul- en funkbands in en om Rotterdam. Zij trad op met het Metropole Orkest en maakte twee cd’s onder de naam Diva Rouge. Van kinds af aan genoot zij theateronderwijs aan de Rotterdamse jeugdtheaterschool Hofplein. Daar speelde zij onder ander de populaire rol Buikie in de musical én tv-film Kruimeltje.
Op haar 20ste besloot Anne-Marie te gaan studeren aan de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam. Na haar afstuderen in 2000 speelde ze in de musical Tsjechov. Hiervoor werd zij genomineerd voor een Musical Award. Daarna speelde ze in musicals als Foxtrot, Verdi e mort, Little Shop of Horrors, Assepoester, Nonsens, de GVR, Batte (met het Schönberg Ensemble) en Annie. Ook was zij te zien in de Stephen Sondheim-productie Sunday in the Park with George in het M-lab in Amsterdam.
Op Theaterfestival de Parade was Anne-Marie naast Alex Klaasen te zien in de voorstelling Het Betere Werk en in de voorstelling Kick met Christine van Stralen en Niek Barendsen.
In 2003 won Anne-Marie een Gouden Beeld (Nederlandse Emmy Award) samen met haar trio de Bifi’s voor hun gelijknamige komedie. Het jaar daarop tourde het trio met hun muzikale voorstelling door het land.
Als actrice is Anne-Marie regelmatig op tv te zien in Het Klokhuis en ook als zangeres is ze regelmatig op tv (o.a. met Typhoon). Anne-Marie speelde meer dan een jaar lang het personage Bianca in de telenovelle Lotte op Tien. Ze speelde gastrollen in o.a. Jiskefet, Draadstaal, Koefnoen, Daar Vliegende Panters, Divorce, Jeuk, Zaterdagavondjurk, Flikken Maastricht, Welkom bij de Romeinen en Welkom in de jaren 60. Ook parodieerde ze o.a. de Andrew Sisters en Noraly Beyer in het programma Koppensnellers. In de muzikale serie Annie M.G. (regie Dana Nechustan) speelde ze Annie’s vriendin en journaliste Wim Hora Adema.
Anne-Marie is een bekende stem in teken- en animatieseries en in reclames. Daarnaast werkt ze als voice over voor verschillende tv-programma’s en tv-zenders (stationvoice).
In het seizoen 2010/2011 was Anne-Marie te zien in één van de hoofdrollen van de succesvolle musicalproductie Petticoat bij Stage Entertainment. Hier werd ze opgemerkt door André van Duin, die haar vervolgens vroeg voor zijn nieuwe theatervoorstelling. Samen met van Duin en Ron Brandsteder tourde ze in 2011 met de voorstelling Ja hoor, daar is ie weer…! door Nederland.
In 2012 werd Anne-Marie onthuld als De Mol in het razend populaire programma Wie is de Mol. In datzelfde jaar is ze meerdere afleveringen te zien als kandidate in de kennisquiz De Slimste Mens. Ze schopt het uiteindelijk tot de halve finale en blijkt de slimste vrouw van Nederland. Zij heeft nog veel meer gedaan… Vanavond vertelt zij hierover in ons programma “Bekijk ’t maar”. Heb je een vraag aan Anne-Marie bel dan tijdens de uitzending tussen 19.00 en 21.00 uur en misschien praat jij dan wel live met haar… 0251 – 254 958