ZONDAGAVOND 21 FEBRUARI 2016 DAISY CORREIA FADOZANGERES

Fadozangeres Daisy Correia is in Amsterdam in 1986 geboren uit een Portugese moeder en Nederlandse vader.  Van huis uit is Daisy tweetalig opgevoed. Daisy raakt bevangen door de fado, de bekendste muziek van Portugal, die ze haar eigen geluid meegeeft.
Op haar dertiende staat Daisy al op de planken. Eerst brengt ze ballads, later zingt ze pop/soft-rock. Daisy neemt twee cd’s op en wint verschillende zangwedstrijden, waaronder een bij Sky Radio. Ook was ze Serious Talent bij Radio 3FM. Daisy is zestien als ze wordt toegelaten tot de Academie Voor Lichte Muziek (AVLM). Al snel neemt ze deel aan grote festivals, waar ze opvalt tussen gevestigde namen als Bløf en Trijntje Oosterhuis. In 2006 en 2007 neemt Daisy haar eerste demo op met eigen repertoire.
Regelmatig is Daisy in Portugal op televisie te zien, in talkshows en als zangeres. Hoogtepunt is een live optreden in Dia dos Avós in het Pavilhão Atlântico te Lissabon, waar ze zingt voor twaalfduizend aanwezigen. Daarnaast schittert ze op televisie naast andere fadistas als Ana Moura en Mafalda Arnauth in Genève, Montreux, Luxemburg, Porto, Lissabon, Parijs en Keulen.
Rond 2008 voelt Daisy dat het tijd is de pop-rock achter zich te laten. Ze besluit dat fado haar wereld wordt. Theaterconcerten met de in Nederland woonachtige, Portugese zanger Fernando Lameirinhas (Fado Blue en Saudade do Futuro) bekrachtigen haar beslissing. In 2009 is haar in Portugal opgenomen debuutalbum met fado een feit: Este meu fado (Dit is mijn fado). Inmiddels heeft Daisy een serie succesvolle theaterseizoenen in haar bagage: Este meu fado ( 2010-2011), Minha viagem pelo fado (2011-2012), Daisy Correia canta José Afonso (2012-2013) en Meu abraço (2013-2015). Tevens was Daisy ook te gast bij diverse andere optredens zoals bij Fernando Lameirinhas ter gelegenheid van zijn vijftigjarige jubileumtour (Caminho) en in februari 2015 bij Hommage aan Herman Pieter de Boer met o.a. Lenny Kuhr. Vanaf oktober 2015 is Daisy met haar tour Uma casa Portuguesa, hommage aan Amália Rodrigues in de theaters te zien. Zij brengt hiermee in Nederland een nog nooit eerder verteld verhaal over het leven van de fadokoningin Amália Rodrigues. In 2013 studeerde Daisy als zangpedagoge af aan het conservatorium. Ze heeft haar eigen zangstudio “Cantus” in Alkmaar en geeft (fado) workshops. Daarnaast doceert Daisy op de muziekschool in Schagen. Voor haar laatste album Fado do Norte (Fado uit het Noorden) kon Daisy rekenen op medewerking van Fernando Lameirinhas en Stef Bos, met wie ze een duet zong. De samenwerking voor Fado do Norte met groten uit de fadowereld – onder wie Mafalda Arnauth, Amélia Muge en anderen die mede verantwoordelijkheid dragen voor het werk van Mariza – bewijst dat Daisy Correia snel bezig is zich te ontpoppen tot fadofenomeen. Vanavond is Daisy onze gast. Heeft u een vraag aan haar? Bel dan tijdens de uitzending naar: 0251 – 254 958. Veel luisterplezier.