ZONDAGAVOND 2 FEBRUARI 2020 ZANGER, ACTEUR JORGE VERKROOST.

Jorge Verkroost begon op 4 jarige leeftijd met zijn eerste Algemene Muzikale Vormings-lessen op de Muziekschool in Amsterdam-Noord. Daarna vervolgde hij zijn AMV-lessen op de Muziekschool in Beets en later op de Muziekschool Waterland in Purmerend. Daar volgde hij ook 6 jaar drumles en zong in verschillende koren o.l.v. Jan Maarten Koeman.
Van 1991 t/m 1998 volgde Jorge zang-, acteer- en danslessen en speelde hij in theater-producties bij het Nederlands Kinder Theater o.l.v. Manja Siebrecht. Naast de NKT-lessen nam hij privé zanglessen bij o.a. zangpedagoge Maria Rondèl.
In 1995 startte Jorge aan de Vooropleiding Klassiek Zang en studeerde vervolgens aan de HBO-Musical/Muziektheater/Docenten-opleiding van het Conservatorium Alkmaar. Op 20 maart 2000 studeerde hij af met zijn eigen theatershow “Met Hart En Ziel” en werd hij gediplomeerd zangdocent gespecialiseerd in musical. Na zijn afstuderen volgde hij zanglessen bij Jimmy Hutchinson, acteerlessen bij Kemna Casting en danslessen bij Dansacademie Lucia Marthas.
THEATER
Als kind speelde Jorge al in verschillende musicals o.a. Paniek In Het Bos (Burgernut), Alexis The Circusboy, en Blast Off (Muziekschool Waterland/Stichting Jeugd Musical Amsterdam). Daarnaast zong hij als klassieke jongenssopraan o.a. de Mattheus Passion, en het Requiem van Faure. Speelde de rol van Bachus in de operette La Belle Helene en deed mee met het Vara’s Kinderen voor Kinderen Songfestival, solo: Mijn vader is een clown. De eerste professionele productie waar Jorge in meespeelde was de musical Les Misérables, rol: Gavroche (Joop van den Ende Theaterproducties).
Daarna speelde hij bij het Nederlands Kinder Theater (NKT) in de musicals:
Smogsmullers Reuzedaad, rol: Pim.
Toffe Tommie Zorgenloos, rollen: Micky, Domme Gans Hans.
Smogsmullers Reuzedaad Reprise, rol: Smogsmuller.
De Wereld van Matthijs, rollen: Telonius de Schildpad, Drs. Raaf.
Bar en Boos, rollen: Sjef, Jaques Citroen.
Met deze NKT-producties werd opgetreden in Nederland en België. Met de engelse versie van Toffe Tommie Zorgenloos, Tip Top Tommy Care A Lot, werden ook voorstellingen gespeeld in Praag, Jihlava en op Broadway USA. Namens het NKT deed Jorge ook mee aan The Danny Kaye Awards en het Michael Jackson Dangerous concert in de Kuip.

Tijdens zijn conservatorium-opleiding speelde Jorge in de Musical EXIT, rol: Alco. Daarnaast trad hij met een eigen programma op in Theaterrestaurant Goldmund en maakte hij samen met zijn band De Theaterbende 4 theatershows: Theaterbende concert, Falen of Stralen, Alles Draait Om Geld en Met Hart en Ziel.

MUSICALS
101 Dalmatiërs, rol: Pongo (Stichting Jeugd Musical Amsterdam)
Titanic, rol: J.J.Astor (Joop van den Ende Theaterproducties)
Into The Woods, rol: Kamerheer, Cinderella’s vader (Stichting Op Naar Het Bos)
Beauty and the Beast, rol: Lefou (Joop van den Ende Theaterproducties)
Ciske de Rat, rol 317 x Cis de Man, Jan Verkerk (Joop van den Ende Theaterproducties)
Rocky over the Rainbow, rol: Lick (Amsterdam Independent Theatre)
De Musical Droomvlucht, rol: Furius de Trollenkoning (Efteling/JvdE Theaterproducties)
Tovenaar van Oz, rol Tovenaar van Oz/Professor Marvel (NJMT/Blue Sky Productions)
Op jonge leeftijd was Jorge te gast bij verschillende TV-programma’s o.a. Solo voor een Kind, Telekids, Avro Service Salon en de 5 uur show. Op latere leeftijd was hij te zien in diverse commercials en figureerde hij voor o.a. Koefnoen, Wat Zou Jij Doen?, en de film Stille Nacht. In 2004 behaalde Jorge de kwartfinale van Avro’s Sterrenjacht. In 2006 speelde hij Kookpiet in de TV-serie Ontbijtpiet van Nickelodeon. In 2009 trad hij als Ciske de Rat op bij Life For You. In 2011 en 2012 was hij te zien als Furius in de commercial van De Musical Droomvlucht.
Naast zijn carrière als musical-acteur heeft Jorge altijd de ambitie gehad om zelf muziek te componeren, teksten te schrijven, eigen theaterprogramma’s te maken, en andere mensen te coachen. In 2002 richtte hij officieel zijn bedrijf Jorge Verkroost Entertainment Productions op. Namens JVEP is hij werkzaam als entertainer (zanger, acteur, presentator), schrijver (songwriter, columnist), zangcoach, koordirigent, regisseur en producent.

De afgelopen jaren trad Jorge op met zijn theatershows: A Wonderful Christmas Time (2001 en 2002), Horen, Zien en Zwijgen! (2004) en INCOGNITO A More Than One Man Show (2010 en 2011). Daarnaast produceerde en speelde hij verschillende theater-programma’s voor verzorgingshuizen, o.a.: Uit De Kunst, en Op Roze Wolken. Tevens presenteerde en jureerde hij bij diverse talentenjachten, o.a. het Open Podium Almere en het Copernicus Songfestival in Hoorn.
Vocal Coach/Koordirigent/Regisseur
Al tijdens zijn conservatorium-opleiding gaf Jorge privé- en groepszanglessen bij o.a.    de NKT-theaterschool en NKT-producties. Van 1997 t/m 2002 regisseerde hij voor de musical-verenigingen de Hanswijckers en Evolutie in Egmond de producties: De Dol Dwaze Koninginnedag, Blast Off, Dracula Spectacula, The Wish, De Wereld van Mathijs, en zijn 1e eigen geschreven musical Droomvlucht.
Sinds 2001 is Jorge als zangdocent werkzaam bij de HBO-Dansacademie Lucia Marthas in Amsterdam en Groningen. Daarnaast verzorgde hij de vocal warming up bij de musicals 101 Dalmatiërs, Titanic en Droomvlucht. Sinds 2011 is Jorge de koordirigent/zangcoach van Vara’s Kinderen voor Kinderen. Namens zijn bedrijf Jorge Verkroost Entertainment Productions geeft hij privé-zanglessen in zijn Theaterstudio in Oosthuizen, en masterclasses en workshops bij musicalverenigingen, muziek- en theateropleidingen. 

Vanavond is Jorge onze gast voor de 2e keer. Hij heeft veel te vertellen… en misschien wil jij hem wel wat vragen. Dat kan tijdens de uitzending bel dan met: 0251 – 254 958 en misschien wordt jouw vraag wel live beantwoord in de uitzending. Veel luisterplezier.