ZONDAGAVOND 18 NOVEMBER 2018 JANNEKE JAGER

De roots van Janneke Jager liggen in Groningen – in het idyllische Uithuizen, wereldwijd bekend van de Menkemaborg en het Arp Schnitger orgel (dat u het weet). Maar het is al even geleden dat ze de Noordelijke klei van haar roze laarsjes heeft geschud. Ze bekijkt de wereld met een brutale blik en vertelt of zingt hierover met een ontluisterende opmerkzaamheid of in amusante anekdotes.
Ontwapenend. Ontroerend. Pittig. Grappig – zeggen anderen.
Wervelend en gretig – volgens Jacques d’Ancona in Dagblad van het Noorden.
Met het verlangen om te raken – zegt ze zelf.Er bestaat een kans dat u haar nog niet kent. Daarom een korte samenvatting:
In het jaar dat Elvis Presley overleed en Soldaat van Oranje in de bioscoop te zien was, liet Janneke haar stemgeluid voor het eerst horen. Daar is ze sindsdien niet meer mee gestopt; vanaf het moment dat ze kon praten en lopen tegelijk, zocht ze naar een plek in de spotlights.
Janneke won ooit de Publieksprijs van het Utrechts Cabaretfestival (2013) en stond in de kwartfinale van het Leids Cabaretfestival in 2015. Ze  breidde haar vlieguren op het podium flink uit in de twee jaar dat ze speelde bij De Cabaretpoel.  Hierbij maakte ze deel uit van de samenstelling met oa Thijs van de Meeberg, Patrick Nederkoorn en Marco Lopes. Ze werd door Guido Weijers geprogrammeerd tijdens zijn Comedy Festival. Was als ‘zingende columniste’ een jaar lang de vertolker van het maandlied in UVandaag van RTV Utrecht en is de vaste muzikale openingsact van de talkshow ‘Talk of the Town’ van datzelfde medium. Ze zingt maandelijks in het ‘Science Café’ in TivoliVredenburg in opdracht van Universiteit Utrecht. Was te zien op NPO2, in de Flair, het AD, LEVEN! Magazine en de Vrouw Glossy en was meerdere keren op de radio te horen, waaronder bij Ricky Koole. Janneke volgde een opleidingstraject aan de Koningstheateracademie in Den Bosch en bespeelt sinds 2011 diverse landelijke podia, van de Waddeneilanden tot aan de Zuidelijke landsgrenzen. In 2018 raakte ze menig Groninger hart met haar ode aan deze stad, waarvan u hier de YouTube link vindt. Vanavond is zij onze gast. Heeft u een vraag aan Janneke bel dan tussen 19.00 en 21.00 uur naar de studio en misschien wordt jouw vraag wel live in de uitzending beantwoord.