ZONDAGAVOND 17 FEBRUARI 2019 ANOUK VAN NES

Anouk van Nes is geboren in Amsterdam op 26 maart 1971 zij is een actrice en presentatrice. Anouk van Nes begon haar studie aan de Dansacademie in Rotterdam richting docent moderne jazzdans. Zij behaalde haar diploma aan de AHSK (Amsterdams Hogeschool voor de kunsten richting Show en musicaldans. Na haar opleiding studeerde zij in Londen en New York. Ze volgde acteerlessen bij Lucas Borkel en zanglessen bij Margot Giselle, Frits Hassolt, Ina Draaier en Linda Randts. In 2002 nam ze de rol van Roxy Belinfante in GTST op zich. In 2013 was de dramaserie Het Imperium op RTL 8 te zien, waarin Van Nes een van de hoofdrollen vertolkte. Deze serie werd in 2011 opgenomen, maar lag lang op de plank. Andere hoofdrollen werden gespeeld door Chris Tates, Carolien van den Berg en Fillip Boluyt.

Van Nes was te zien in de films Gefokt 11 en SOH10 the Opera. Ze speelde rollen in reclamespotjes voor Top Ticketline en Sire. Ze presenteert regelmatig voor Sheila de Vries en presenteerde meerdere keren de Nationale Carrièrebeurs. Voor haar rol in Cats (2006/2007) ontving zij een nominatie voor de John Kraaykamp Musical Award in de categorie Beste vrouwelijke bijrol in een grote musical. In 2010 werd zij opnieuw voor deze prijs genomineerd, voor haar rol van Tanya in Mamma Mia!.

Anouk heeft lessen spel en beweging gegeven bij de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten. Anouk geeft nu les bij het Media College Tevens is zij werkzaam als choreografe, zoals in 2012 bij de voorstelling Nuttelozen van de nacht. In 2013 sloeg Anouk een nieuwe weg in door het maken van cabaret. Ze werd onderdeel van de Purper Ladies. Ze toerde door de theaters met onder anderen Gerrie van der Klei. In de zomer van 2014 speelde ze met Mylène d’Anjou Zingend de nacht in op het theaterfestival op Texel. Van Nes is in 2015 lid van de pop-upcabaretgroep Dames Eerst en speelt daarnaast in de Tweeling. Ook heeft Anouk gespeeld in “Opvliegers 3” en is nu te zien in “Opvliegers 4”.

Vanavond is Anouk onze gast. Heeft u een vraag aan haar bel dan tijdens de uitzending tussen 19.00 en 21.00 met 0251 – 254 958. Misschien wordt jouw vraag wel live in de uitzending beantwoord. Veel luisterplezier.