ZONDAGAVOND 16 SEPTEMBER 2018 LACHCOACH MAARTEN VOS

Maarten Vos is orthopedagoog en dramadocent. Jarenlang is hij in Amsterdam werkzaam geweest zowel als consulent drama in het basisonderwijs en als preventiewerker in de Geestelijke Gezondheidszorg in Amsterdam. Thema’s waar hij mee bekend is: Sociale Vaardigheden, depressie en angst bij kinderen en Jongeren, Sociaal- Emotionele vorming in het onderwijs, Kinderen van Ouders met Psychiatrische problemen , opvoedingsondersteuning , drama. Maarten heeft verschillende methoden ontwikkeld zoals Beter Omgaan met Jezelf en de Ander ( basisonderwijs ) , Beter Omgaan met Pubers ( oudercursus ), Ik kon mijn adem niet ademen ( Omgaan met emoties in Het basisonderwijs ) Uitstekend Goed ( Omgaan met sociale Vaardigheden in het basisonderwijs.
In 2005 heeft Maarten in Belgie de Opleiding voor lachanimator bij Dr Madan Kataria gevolgd, een arts uit Bombay in India. Daarvoor al ervaring opgedaan met verschillende vormen van lachmeditaties. De speelse aanpak van Kataria gaf hem zoveel inspiratie dat hij lachworkshops is gaan geven .
In december 2006 heb ik samen met Chantal van de Kragt de Lachclub Amsterdam opgericht . Het lachen heeft mij zo gestimuleerd dat ik me wilde verdiepen en in mei 2007 ben ik een opleiding gestart bij de Amerikaanse lachtherapeute Annette Goodheart in Denemarken. Een Internationale Opleiding voor lachcoaching . Je kan lachen inzetten bij coachingsvragen. Lachcoaching vindt in tegenstelling tot lachyoga individueel plaats .
In de zomer van 2009 heb ik de Opleiding leraar laughteryoga gevolgd in Zwitserland, wederom bij Dr Kataria . Maarten is nu bevoegd mensen op te leiden tot lachyogabegeleider en heb inmiddels 13 trainingen gegeven. Maarten geeft ook een 1 daagse training lachyoga aan kinderen voor professionals in het basisonderwijs en lachyogabegeleiders. Op 16 September zal Maarten onze gast zijn en heeft u een vraag aan hem… bel dan tijdens de uitzending tussen 19.00 en 21.00 uur naar 0251 – 254 958… heel veel luister/lachplezier.