ZONDAGAVOND 16 FEBRUARI 2020 CABARETIER BENJAMIND VAN DER VELDEN

Benjamin van der Velden (26 jaar) groeide op in Ede waar hij het vmbo volgde.
Na enkele omzwervingen is Benjamin terechtgekomen op het Conservatorium in Haarlem.

Tijdens een dronken bui schreef Benjamin zich in voor het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival. Tot dan toe speelde Benjamin in diverse bandjes, maar iets in hem zei dat hij het als cabaretier moest proberen. Nauwelijks bijgekomen van de kater van de avond ervoor kreeg Benjamin te horen dat hij was geselecteerd voor het festival. Ruim een maand later stond hij met de juryprijs in zijn handen op het podium van het Griffoen VU in Amstelveen.
‘Benjamin maakt indruk met zijn liedjes die zowel qua taal als qua muziek van hoog niveau zijn. Zijn zoekende persoonlijkheid op het podium is boeiend om naar te kijken.’ – Jury Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival.

Zijn eerste stappen smaakten naar meer. En dat bleek terecht, want later dat jaar won Benjamin de persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival 2016.

Benjamin was de allereerste ‘TVB new artist’. Hiermee kreeg hij de kans om in het seizoen 2017/2018 in ruim veertig theaters zijn eerste avondvullende kleinkunst/cabaretprogramma ‘Ik Ben’ te laten zien. In het daaropvolgende seizoen ging deze voorstelling in reprise. In 2019/2020 is Benjamin te zien met zijn tweede avondvullende programma ‘Ja maar hoe dan?’.

Over ‘Ja maar hoe dan?’:

Benjamin vraagt zich altijd af hoe iets werkt. Soms uit wanhoop, maar meestal uit interesse. Neem deze promotietekst, voor een voorstelling die over een jaar vanaf nu af moet zijn. Nog geen woord op papier en de piano onberoerd. Benjamin wil u verrassen en de romantiek bewaren. Ja, maar hoe dan? Dat mag u zelf ervaren.

  • “Moedig en origineel qua thematiek, omdat hij platte komische details daarmee degradeert tot bijzaak” (Dagblad van het Noorden)
  • “Ontwapenend grappig in zijn observaties”  (Telegraaf)
  • “Ook ontroerend in zijn liedjes” (Telegraaf)

Vanavond is Benjamin onze gast. Heb je een vraag aan deze veelzijdige cabaretier? Bel dan tijdens de uitzending tussen 19.00 en 21.00 uur naar: 0251 – 254 958 en wie weet wordt jouw vraag wel live beantwoord tijdens de uitzending. Veel luisterplezier.