ZONDAGAVOND 15 SEPTEMBER 2019 OPERAZANGERES FRANCIS VAN BROEKUIZEN

Francis is een van de meest veelzijdige sopranen van Nederland die haar overtuigend zangtalent combineert met een unieke en ontwapenende podiumpersoonlijkheid!

Sinds 2005 is Francis freelance operazangeres. Ze studeerde in 2004 Cum Laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en The Dutch National Opera Academy. In 2004 was Francis finaliste en prijswinnares tijdens het Cristina Deutekom Concours te Enschedé.

Zij is een Dramatische sopraan. Naast haar werk in opera geeft Francis lied-recitals en is ze regelmatig als gast te horen in diverse radio en tv- programma’s .
Francis is voornamelijk werkzaam in Nederland heeft als lid van het solisten ensemble veel rollen gezongen bij Opera Zuid, Opera Trionfo, Opera Spanga en de Nederlandse Reisopera. Zo was ze bijvoorbeeld te horen in o.a.: Suor Angelica, Rusalka, Die Lustige Witwe, Cendrillon, de Speler, Les Aventures du Roi Pausole, Mirandolina, Elektra, Donna Giovanna, Falstaff, Carmen en Owen Wingrave. Opera Spanga heeft ook twee opera speelfilms geproduceerd met Francis in belangrijke rollen: Donna Giovanna (2012) en Gianni Schicchi (2014).  In 2015 was Francis te zien in de succesvolle locatie voorstelling FEIJENOORD DE OPERA van Theater Walhalla en het Rotterdams Wijktheater in stadion de Kuip te Rotterdam!
Begin 2016 was Francis te gast in Duitsland bij de opera van Osnabrück. In augustus 2016 maakte Francis veel furore als Lady Macbeth in de opera Macbeth van Verdi bij Opera Spanga.
In 2017 was Francis te gast bij het Noord Nederlands Orkest met Nieuwjaarsconcerten o.l.v. Ed Spanjaard.
Begin 2018 heeft Francis de titelrol gezongen in TOSCA van Puccini bij Weekendopera Utrecht o.l.v. Jan van Maanen.
In 2018 zal Francis haar debuut gaan maken bij De Nationale Opera in de opera Jenufa van Janacek. In 2019 heeft Francis weer engagementen bij Opera Zuid in de operette Fantasio van Offenbach en in Il Tabarro bij Opera Spanga. In 2020 zal Francis te zien zijn bij De Nederlandse Reisopera in “Die Verkaufte Braut” van Smetana

Samen met haar broer, kunstenaar Tim van Broekhuizen maakt Francis eigen muziektheatervoorstellingen in opdracht. Zo was in 2012 tijdens het IVC Den Bosch Het Lied van Giacomo te zien, en in 2013 de Operastrip Jan Zonder Vrees tijdens de Rotterdamse Orgeldagen.

Met Femke de Graaf is Francis al 18 jaar een succesvol duo en geeft met haar verschillende liedrecitals bij o.m. Kunst in de Kamer en de Vrienden van het Lied. Met Gregor Bak samen heeft Francis het vrolijke en bijzondere theaterprogramma DOLLE DIVA! Hiermee touren Gregor en Francis langs alle schouwburgen door heel Nederland.
Vanaf oktober gaat Francis opnieuw op tournee met haar nieuwe programma: BIJ TWIJFEL HARD ZINGEN!

Op 15 September is Francis onze gast, om o.a. te praten over haar nieuwe programma… “Bij Twijfel… HARD Zingen. Heb je een vraag aan Francis bel dan tijdens de uitzending tussen 19.00 en 21.00 uur naar 0251 – 254 958