ZONDAGAVOND 15 DECEMBER 2019 ACTEUR & KLEINKUNSTENAAR HANS VAN DER WOUDE

Hans van der Woude werd in Groningen geboren op 16 augustus 1950. Hij is een Nederlands acteur en kleinkunstenaar. Hij zat op de balletschool en vluchtte na zijn twintigste naar Amsterdam, waar hij de Kleinkunst academie afmaakte. Nog voor zijn afstuderen speelde hij al een rol in Promises Promises met Gerard Cox en Trudy Labij. Hij speelde in eigen producties totdat Annie M.G. Schmidt hem ontdekte als ‘de nieuwe Nijholt’. Ze schreef twee musicals met hem in gedachten, De Dader heeft het gedaan en Ping Ping. Vele producties volgden hierna.

Later speelde hij nog bij de cabaretgroep Purper. Hans van der Woude was getrouwd met kunstenaar en tekstschrijver Friso Wiegersma de weduwnaar van Wim Sonneveld.

Vanavond is Hans onze gast en zal hij ons vertellen over zijn veelzijdigheid als acteur. Luister vanavond tussen 19.00 en 21.00 naar www.radiobeverwijk.nl. Mocht je een vraag hebben aan Hans bel dan tijdens de uitzending naar: 0251 – 254 958 en wie weet wordt jouw vraag wel in de uitzending beantwoord. Veel luisterplezier.