ZONDAGAVOND 15 APRIL 2018 VIOLISTE SARAH KOCH.

Sarah Koch is als dochter van twee professionele violisten met muzikale genen overgoten.
Nog tijdens haar studie aan het conservatorium werd ze in 2001 aangenomen als violiste (2e plaatsvervangend concertmeester) in het wereldberoemde Metropole orkest. De meest uiteenlopende muziekstijlen komen daarin voorbij: pop, jazz, wereldmuziek, chansons, cabaret, musicals, filmmuziek en licht klassieke muziek.
Het Metropole Orkest is het grootste pop- en jazzorkest van de wereld. Het orkest won drie Grammy’s. De meest recente was in 2016, voor ‘Best Contemporary Instrumental Album’ met Snarky Puppy. Concerten van het Metropole Orkest vinden plaats op grote nationale en internationale podia, met de ‘groten der aarde’ zoals Trijntje Oosterhuis, Armin van Buuren, Kovacs, Guus Meeuwis, Al Jarreau, Herbie Hancock, Gregory Porter, Bono, Chaka Khan.
Sarah Koch werkt ook mee aan cd-opnames voor binnen- en buitenlandse artiesten. In haar indrukwekkende discografie als begeleider staan grote namen zoals Michael Jackson, Helmut Lotti, Marco Borsato, Jan Smit, Trijntje Oosterhuis en Louis van Dijk.
Als freelance violiste is ze ook actief. Ze begeleidde Barbra Streisand in het Ziggo Dome. Met een strijkkwartet speelde ze voor Karl Lagerfeld. Ze speelt op feesten, bruiloften en uitvaarten. Ook werkte ze mee aan een spectaculaire show van Armin van Buuren.
Muziekmakelaar
Naast haar werkzaamheden als violiste, is ze als medeorganisator verantwoordelijk voor het samenstellen van orkesten. Voor bijvoorbeeld The New Amsterdam Orchestra stelde ze diverse ensembles samen, van strijkkwartet tot volledig orkest, voor grote zakelijke opdrachtgevers zoals de Bank Giro Loterij, Girl’s First, Europride en Tommy Hilfiger. Zo ontstond haar rol als muziekmakelaar. Vanavond is Sarah onze gast en zal zij 2 uur lang vertellen en horen we haar muziekkeuze. Heb je een vraag aan Sarah bel dan tijdens de uitzending tussen 19.00 en 21.00 uur met 0251-254 958 en wie weet wordt jouw vraag wel live in de uitzending besproken.