ZONDAGAVOND 14 MEI 2017 DOMINIQUE ENGERS (SNEL DICHTERES)

Dominique Engers behaalde in 1987 een finaleplaats in het Leids Cabaret Festival en studeerde in 1993 af als theaterwetenschapper. Sindsdien schreef en speelde zij meer dan 25 theatervoorstellingen voor kinderen, jongeren en volwassenen.
polaroid dominique.
Zij schreef begin jaren negentig de voorstelling Helemaal alleen, een cabaretvoorstelling voor brugklassers die nog altijd een jaarlijkse tournee van 50 voorstellingen kent.
Tussen 2005 en 2007 schreef zij voor de Meezingspektakels van Bas en Ralf Grevelink, waarin ze ook meespeelde.
In 2008 schreef zij in opdracht van het Amsterdams Kleinkunstfestival de bejubelde voorstelling Tusschen Dam en Rembrandtplein, over het leven en werk van Dirk Witte.
Voor het theaterfestival Broadway Den Hoorn 2010 op Texel schreef zij de hilarische musicalpersiflage Midlife the Musical.
Samen met Wessel Coppes en Eelco Menkveld zette Dominique in 2014 de eerste voorzichtige stappen in de richting van een Nederlandstalig liedjesprogramma met eigen teksten en muziek. In december 2016 verscheen de plaat Geen Haast, waarop de mooiste liedjes uit dit programma tijdens twee live concerten zijn vastgelegd.
Dominique ontwikkelde als sneldichter een verrassende afsluitende act voor congressen, symposia, debatten en andere verbale bijeenkomsten. Vanavond is Dominique onze gast en zal zij vertellen over haar leven, haar persoonlijkheid en natuurlijk haar muziekkeuze. Als je een vraag hebt voor Dominique bel dan tijdens de uitzending tussen 19.00 en 21.00 uur. Veel luisterplezier.