ZONDAGAVOND 12 JANUARI 2020 MACHTELD VAN DER GAAG EN NICO VANDER LINDEN.

Zo lang als zij zich kan herinneren, droomt Machteld van der Gaag ervan om chansons te zingen.

Machteld is geboren in Frankrijk, in Le Vésinet, een voorstad van Parijs, en groeide op met Barbara, Brel, Boris Vian maar ook Dalida, Julien Clerc, Michel Fugain etc. .

Als enige in Nederland is Machteld gespecialiseerd in de chansons van Barbara. Maar met Vive Ma France brengt ze een persoonlijke selectie Franse chansons, bekend en onbekend. Chansons waar ze mee is opgegroeid of die later in haar leven voorbijkwamen. Machteld wordt op piano begeleid door Nico van der Linden, die ook Ramses Shaffy begeleidde. Nico verzorgt de arrangementen.
Machteld en Nico traden al eerder op in het Torpedo Theater, Brasserie van Baerle, Betty Asfalt Complex, de nieuwe KHL, DeMess in Naarden, Atelier Michelin in Parijs en tijdens privébijeenkomsten.

Machteld van der Gaag is stemactrice, tekstschrijver, taartenbakster en zangeres. Ze is opgegroeid in Parijs en Londen en woont al sinds 1985 in Amsterdam.
In maart 2018 wint Machteld de Grand Prix van het Concours de la Chanson van de Alliance Française in het Diligentia Theater in Den Haag. In januari 2019 ontvangt Machteld de 2e juryprijs bij het Ouderen Song Festival in het DelaMar theater in Amsterdam.

Vanavond zijn Machteld en Nico bij ons te gast van 19.00 tot 21.00 uur. Heb je een vraag aan hen, bel dan tijdens de uitzending met: 0251 – 254 958 en misschien wordt jouw vraag wel live in de uitzending beantwoord. Veel luisterplezier.