ZONDAGAVOND 11 SEPTEMBER 2016 JOHNNY VAN ELK, DE (TOON) AANGEVER VAN TOON HERMANS

Het was een warme pré-zomerse dag in Aalsmeer… ik was daar bij de CD-presentatie van Youri Bonda samen met mijn vrouw & Jan Simon Minkema. Ik zag opeens een man lopen en ik zei tegen mijn vrouw: “Volgens mij is dat de aangever van Toon Hermans geweest”. Nadat ik dit van diverse kanten bevestigd had gekregen ben ik op hem afgestapt en heb ik gevraagd of hij als gast in mijn programma zou willen komen. Hij twijfelde hierover geen seconde en een week later zat hij bij mij aan de eetkamertafel met zijn biografie “DE TOONAANGEVER”. Een mooi fotorijk geïllustreerd boek, over zijn leven naast Toon Hermans.

Bijna 28 jaar lang werkte John van Elk samen met Toon Hermans als diens aangever. In oktober brengt hij een boek uit over zijn leven met Hermans. In 2016 zou Toon Hermans 100 zijn geworden en wordt Van Elk 80 jaar. Het boek is geschreven in samenwerking met de de Vlaamse schrijfster Joke Beyl. John van Elk ging op zijn veertiende aan de slag in het circus. Daar bracht hij het tot acrobaat en leeuwentemmer. In 1963 vroeg Toon Hermans hem vijf dagen te helpen bij zijn optredens. Er was een klik, Van Elk werd toneelmeester en kreeg een plek op het toneel naast Hermans. De samenwerking zou 27,5 jaar duren. Vanavond 11 september is Johnny onze gast. Heeft u vragen aan Johnny dan belt u tijdens de uitzending tussen 19.00 en 21.00 uur met: 0251 – 254 958.