ZONDAGAVOND 1 MAART 2020 WIES & DE LIEFDE

Wies Kavelaar zangeres en naamgeefster van deze band vind zichzelf…eigenzinnig, eigenwijs, eigengereid en oneindig romantisch. Dus daarom de Liefde

Mijn liefde voor dansende noten, mijn liefde voor de stem, mijn liefde voor muziek, teksten, poëzie, kleinkunst en rock & roll, mijn liefde voor jazz, blues & Afrikaanse muziek, mijn liefde voor mannen, mijn liefde voor dieren, liefde voor doorzetten en hard werken, liefde voor herinneringen van vroeger en de liefde om zoveel mogelijk nieuwe te maken, liefde voor mezelf en de onvolmaaktheden die ik heb.
Liefde voor wat oud is en verweven raakt met nieuw en de liefde om muziek te maken en langzaamaan alles te delen wat ik lief heb.

Mijn eerste muzikale herinnering is aan mijn pyjama. Als klein Wiesje sliep ik vroeger in een oud shirt van mijn vader. Simon&Garfunkel stonden daarop tijdens hun concert in Central Park 1981 waarbij mijn vader aanwezig was.
In mijn tweede herinnering zit ik op de stofzuiger terwijl mijn moeder mij door de kamer rijd. Crosby, Stills & Nash op de achtergrond en door het raam zie ik mijn vader de honden uitlaten.
Jaren later kreeg ik mijn moeders lp koffertje met haar favoriete platen van Janis Joplin, Neil Young en Leonard Cohen.

Mijn oma floot & zong tijdens mijn bezoekjes alle nummers van Ramses Shaffy en via mijn stiefvader leerde ik genieten van Pink Floyd.
Muziek en de herkenbare sound van de 60’s & 70’s heb ik dus duidelijk van mijn ouders mee gekregen.

Theater Academie volgde na de middelbare school en uiteindelijk belandde ik op het conservatorium waar ik vooral leerde wat ik allemaal niet kon en wilde … Tot uiteindelijk Wies en de Liefde ontstond uit mijn eindexamenproject en ik bedacht nu te gaan doen wat ik wel wilde….
Een band hebben, spelen, creëren, luisteren, schrijven, werken, begrijpen en zingen….heel hard zingen!

Wouter Mooy is de sologitarist van de band, en Ton Nieuwenhuizen speelt de bas… Kortom het wordt weer een avondje live – zingen, nummers van hun eerste album… in de studio. Heb je een vraag aan Wies of een van haar liefdes??? Bel dan tijdens de uitzending tussen 19.00 en 21.00 uur naar de studio 0251 – 254 958 Veel luisterplezier.