ZONDAGAVOND 08 MAART DANIEL VAN VEEL DIRECTEUR A.K.F.

De 43-jarige Daniel van Veen is sinds 2016 directeur van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Belangrijk onderdeel van het Amsterdams Kleinkunst Festival is het Concours om de Wim Sonneveldprijs, een toonaangevend talentenprogramma voor aanstormende kleinkunstenaars en cabaretiers. Daarnaast vinden er in de festivalperiode in april hommages en muziektheaterproducties plaats. In de plannen van Van Veen groeit het festival uit tot een kleinkunstweek op het Leidseplein. “Vooral de mid-career theatermaker valt in een gat. Na een festival doorstoten is in het huidige klimaat steeds lastiger. Daar zien wij kansen,” aldus Van Veen.

Opvolging
Cultureel ondernemer, programmeur en muzikant Daniël van Veen heeft hiermee de oprichter en artistiek directeur van het festival Evert de Vries opgevolgd. De Vries stichtte het festival in 1988. Daniël is tevens directeur van Theater in Huis, producent van diverse Amsterdamse festivals zoals het Wilhelmina Huiskamerfestival, muzikant, en programmeur van het Amsterdamse try-out podium BIES.

Evert de Vries, ook al 4x in mijn programma te gast geweest heeft al in 2017 tijdens de dertigste festivaleditie zijn functie van artistiek directeur neergelegd en heeft zich nog 2 jaar zich als artistiek producent toegelegd op de ontwikkeling van hommages en bijzondere muziektheaterprojecten. Aanstaande zondag is Daniel onze gast en praten wij met hem hoe hij de afgelopen 4 jaar als directeur van het A.K.F. heeft ervaren en wat zijn plannen zijn voor de toekomst van het A.K.F. Heeft u een vraag aan Daniel??? Bel dan tijdens de uitzending tussen 19.00 en 21.00 uur met 0251-254 958. Veel luisterplezier.