ZONDAG 7 SEPTEMBER 2014 OPERA FAMILIA

Opera Familia is een zingend gezin met een enorme passie voor “Bel Canto” muziek. Hun grote doorbraak vond plaats in de zomer van 2011 na hun indrukwekkende TV debuut bij Holland’s Got Talent. Het Nederlandse publiek omarmde Opera Famila vanaf het eerste begin en hun debuut album ‘Il Canto’ behaalde binnen 2 weken de Gouden status. Sindsdien is het leven van Paul, Carla en Belinda in een stroomversnelling geraakt en zijn ze als Opera Familia door het hele land te zien en te beluisteren.

Na een heftig busongeluk in 2010, waarbij met name moeder Carla zwaar gewond raakte besloot het muzikale gezin in het voorjaar van 2011 met elkaar samen te gaan werken. De krachten werden gebundeld en als Opera Familia schreven ze zich in voor een talenten show.
Deze beslissing resulteerde in een platencontract bij Sony Music, hetgeen nog datzelfde jaar een Gouden album opleverde. Het jaar 2011 werd afgesloten met een reeks Warme Winterconcerten, talrijke radio interviews en artikelen in de dag- en weekbladen en een aantal prachtige optredens op de Nederlandse televisie met als kers op de taart de Kersteditie van “All You Need is Love”.

Overweldigend waren de reacties na hun TV-optreden met het lied Ave Maria van Schubert. Zoals Patracia Paay aanhaalde: “Jullie stralen zoveel liefde uit”. Naast hun prachtige stemmen en wonderschone samenzang, is dat misschien wel de kracht van Opera Familia.
De naam Opera Familia doet vermoeden dat mezzo sopraan Carla, bariton Paul en sopraan Belinda alleen opera stukken ten gehore brengen. Niets is minder waar. Hun specialiteit ligt misschien juist wel in het cross over repertoire, zoals we dat kennen van bijvoorbeeld Andrea Bocelli en Il Divo. Tijdens een Opera Familia concert wordt het hele scala aan muzikale avonturen van het drietal geopenbaard. De successen van het debuut album worden afgewisseld met hoogtepunten uit Opera, Musical en Film en pakkende Nederlandstalige songs van eigen hand.