ZONDAG 6 DECEMBER 2015 MARIA DE FATIMA

Maria de Fátima is in Lissabon geboren in 1961. Zij  is een Portugese fadozangeres en inmiddels al jar woonachtig in Nederland.

Ze begon al vroeg met de fado, en nam op haar 12e een album op. Op haar 14e won zij de “Grande Noite de Fado”, de belangrijkste prijs op het gebied van de fado.In Portugal trad ze op met onder meer Amália Rodrigues, Jorge Fernando en Camané.

Sinds eind jaren tachtig woont ze in Amsterdam en geeft ze concerten in binnen- en buitenland. Haar repertoire bestaat voornamelijk uit liederen van Amália Rodrigues en eigengeschreven liederen. In 2002 maakte Maria de Fátima samen met haar groep Rosário het album ‘Foi Deus’, die een verrassende combinatie bevat van traditionele fado met folk– en New age-elementen. Ook in Portugal werd dit album enthousiast ontvangen. In 2009 toerde ze met zanger Thé Lau door Nederland en België met het programma ‘Tussen Schelde, Amstel & Taag’.

Vanavond is Maria de Fatima onze gast samen met gitarist Hans v Gelderen. Heeft u een vraag aan Maria dan kunt u tijdens de uitzending van 19.00 tot 21.00 uur bellen met: 0251 – 254 958. Veel luisterplezier.