ZONDAG 25 JANUARI 2015 MEREL MOISTRA

Merel Moistra (19xx) is de artiestennaam van Merel Noomen, de dochter van Jan Noomen (1937-2008) en Mien van Erp (1940-). Na een voltooide MBO-electronica opleiding wordt zij verkoper van computers. Na een korte carrière in de verkoop besluit ze dat het toch slimmer is om Psychologie te gaan studeren. Na haar studie begint ze een carrière als liedjesschrijfster en wordt daarna cabaretière. Hieronder leest u hoe dat ging.
In 2003 wordt Merel door Love Life Music productions gevraagd om de liedjes te schrijven voor het Leuke Leerzame Liedjes cd-project. Liedjes over educatieve onderwerpen aangedragen door leerkrachten uit het basisonderwijs.
Deze liedjes vormden de basis voor de Kindervoorstelling “Het Toverbos” van Merel en Woedy Woet (drievoudig Nederlands kampioen goochelen) en Directeur van het onder goochelaars wereldberoemde Tricky-Theater.
In 2006 zorgt Merel, met haar revue-achtige radio-theater avonden “de Vlakspoeler” en “Night of the Singing Poets”, ervoor dat het Tricky Theater (het huidige Barco) aan de oosterdokkade 10 in Amsterdam ook een plek wordt voor singer-songwriters. Lucky Fonz: ‘Ik ken Merel nog van haar Vlakspoeler avonden. Ze was daar al de beschermheilige van menig singer-songwriter, lang voordat dat hele genre hip werd.’
Naar aanleiding van deze avonden wordt Merel door Cindy Pielstroom gevraagd om in een vergelijkbaar format een marathon presentatie te doen tijdens Dance-Valley 2008.
In 2009 wordt het liedje Redlight District Blues opgenomen in de documentaire “Redlight Blues” van Abrahami-Netz TV Productions. De Youtube video-clip van het liedje waarin Merel te zien is als hoertje op de Amsterdamse wallen is inmiddels meer dan 20.000 keer bekeken.

Op zondag 25 januari is Merel onze gast… we hoor haar zeer bijzondere levensverhaal en natuurlijk haar muziekkeuze. Heeft u vragen aan Merel… Schroom dan niet en bel tijdens de uitzending tussen 19.00 en 21.00 uur met: 0251 – 254 958