ZONDAG 24 NOVEMBER 2013 BRECHTJE KAT

1982 wordt Brechtje Kat geboren in Westzaan, een klein dorpje onder de rook van Amsterdam.
Na de middelbareschool gaat ze naar its DNA een theatervooropleiding in Amsterdam. Na vele omzwervingen, van het Conservatorium Zang tot de Dansacademie aan de Jodenbreestraat, gaat ze studeren aan het Herman Teirlick Instituut in Antwerpen. De kleinkunst academie van België. Hier komt ze in aanraking met theater in de meest pure vorm. Integer, dubbelzinnig, spannend en bomvol muziek, theater hoe Brechtje het graag ziet. In 2009 studeert ze af en sindsdien broedt ze op haar voorstelling “Vaarland”. Haar liedjes, haar verhaal. De stad versus het dorp, heimwee naar vroeger, honger naar later.
In januari 2010 verhuist ze terug naar Amsterdam om zich volledig te focussen op het theaterlandschap in eigen land. Ze speelt bij diverse theatergroepen waaronder de Veenfabriek in Leiden, Hitches in Arnhem en bij de theatertour van Stichting Cliniclowns Nederland.
In oktober 2012 staat “Vaarland” voor het eerst op de planken in Theater M-Lab te Amsterdam.
Na het zien van deze voorstelling vraagt acteur Bram van der Vlugt, Brechtje mee te werken aan zijn nieuwe voorstelling “Met andere OOgen”. Maar niet alleen Bram van der Vlugt is enthousiast, ook het publiek in de Zaanstreek en zelfs in het oostelijkste puntje van Nederland, op het festival Hongerige Wolf. Daarom gaat Brechtje met haar band in juni van dit jaar de studio in, om de werken uit de voorstelling en nieuwe liedjes op te nemen.
17 November a.s. is de release van haar debuut CD VAARLAND.