ZONDAG 14 SEPTEMBER 2014 TONY NEEF

Tony Neef werd bekend in 1996 door zijn vertolking van de rol van Chris in de    musical Miss Saigon.
Daarvoor was hij te zien in Jeans en    Evita en vervolgens speelde hij rollen    waaronder Billy Flynn in Chicago, architect Thomas Andrews in Titanic, DJ Monty in Saturday Night Fever, Jean Valjean in Les Miserables, Oliver Warbucks in Annie en Wim Sonneveld in    de theatervoorstelling Sonneveld.    Voor de rol van Oscar in Sweet Charity werd Tony    genomineerd voor een Musical Award in de categorie Beste Mannelijke Hoofdrol in een    Grote Musical.

Op het gebied van Kleinkunst voelt Tony zich ook op z’n gemak.     Hij schitterde in het veelgeprezen Telkens Weer het Dorp, een hommage aan de tekstdichter Friso Wiegersma. In 2006 oogstte Tony veel lof in de voorstelling Purper 100, een vooruitblik, samen met Jos Brink, Erik Brey, Frans Mulder en Corry Brokken. In 2009 was Tony te zien in Purper in Concert en in 2013 in Vroeger of Later een hommage aan het repertoire van Robert Long.

Liedjesteksten van Tony zijn o.a. te horen op cd’s van Ruth Jacott, Gerard Joling, Wolter Kroes, Antje Monteiro en Willeke Alberti.   En natuurlijk op het  platina Album “Jij Bent Zo” van Jeroen van der Boom. De single “Jij bent zo” bereikte de eerste plaats in de  Belgische en in de Nederlandse hitlijsten en was in beide landen goed voor goud.

Zijn stem hoor je intussen in ontelbare animatiefilms -en series w.o. Harry Potter, Hercules,
Shrek 2 & 3, What ’s With Andy, de Tofu’s, Hannah Montana, Igor, Epic en Turbo.

In de media is hij graag geziene gast: in tv- en radioprogramma’s of met interviews in bladen en kranten. Vanavond 14 september is Tony voor de 6e keer gast bij Bekijk ’t Maar, en wij zijn daar super trots op. Vanavond zal hij vertellen wat hij de afgelopen periode heeft gedaan, maar zeker ook wat hij gaat doen in “The Sound of Music” en vanaf 4 februari in elk geval 3 maanden lang “Sonneveld” in het “De la Mar” theater in Amsterdam. Als u een vraag aan Tony heeft kan dat gedurende de uitzending van 19.00 tot 21.00 uur via telefoonnummer: 0251 – 254 958