ZONDAG 1 FEBRUARI 2015 TETSKE VAN OSSEWAARDE

Tetske van Ossewaarde (Avereest, 22 maart 1952) is een Nederlands zangeres, actrice, cabaretière en presentatrice. Ze groeide op in Serooskerke, studeerde aan de HBS en de Akademie voor de Kleinkunst in Amsterdam. Zij ontving van CRM een beurs om te studeren aan de Herbert Berghof Studio in New York en ging daarna in de leer bij Rients Gratama (“Blauwe Maandag”). Vervolgens trad ze op met Sytha Bolt (als “Vaders trots”). In 1978 wonnen zij de eerste Pall Mall Exportprijs voor hun cabaretprogramma Krullen van jezelf. Door dat succes werd Van Ossenwaarde gevraagd voor televisieprogramma’s zoals bijvoorbeeld Nederland in het spotlicht, Een avondje AVRO en Delta.
Ze vertrok naar Berlijn om mee te werken aan de musicals A Chorus Line en West Side Story.

Op de televisie was ze in de tweede helft van de jaren tachtig en de eerste helft van de jaren negentig onder meer te zien in het programma Brandpunt in de markt waar ze altijd ter afsluiting het liedje We zien het wel, we zien het wel (we zullen het wel beleven) zong, telkens aangepast aan de branche die te gast was.

Ook was ze vast panellid, samen met Gerard Cox, in het TROS programma Mijn geheim met Robert Long. Verder was ze te zien in de programma’s Twee handen op een buik, Maak dat de kat wijs en Het idee.

In 1988 speelde Van Ossewaarde de rol van Wilma Bosman in de Ikon-serie De Papegaai.

Tegenwoordig werkt zij bij D&B The Facility Group als seniormanager learning & development

Vanavond draaien we de muziekkeuze van Tetske… veel muziek en weinig gepraat… maar heeft u een vraag aan Tetske dan kunt u natuurlijk tijdens de uitzending van 19.00 t0t 21.00 uur bellen met telefoonnummer: 0251 – 254 958