THEATERMAAKSTER, ZANGERES & CABARETIERE ANOUK DORFMANN

Vandaag was Anouk Dorfmann bij ons op bezoek… Een vrouw die lang op zoek is geweest naar haar joodse identiteit. Na een lang en moeizaam toetredingsproces heeft ze deze eindelijk gevonden. Daarnaast is ze zangeres, cabaretière en theatermaakster.

Anouk Dorfmann voelde als kind al een sterke verbondenheid met het jodendom. De muziek, het eten en de culturen spraken tot haar verbeelding. Als dochter van een joodse vader en een niet-joodse moeder had ze echter altijd het gevoel er niet helemaal bij te horen. Toen ze er op achtjarige leeftijd achter kwam dat ze officieel niet joods was, begon een lange zoektocht naar haar identiteit.

Ze bleek zich geroepen te voelen tot een orthodox joods leven en is na een lang en moeizaam toetredingsproces tot het orthodox jodendom toegetreden. Als theatermaakster en zangeres reflecteert Dorfmann nu op haar zoektocht en de tegenslagen op haar pad. Ze vertelt alles in deze podcast over de weg die zij bewandeld heeft als artiest en uiteindelijk als een orthodox Joodse vrouw.

Anouk zingt 3 mooie nummers, van Aznavour, Stromae en Barbara Pravi (2e Eurovisiesongfestival 2021) Tijdens de zang wordt zij muzikaal begeleid door multi-instrumentalist Martijn Bos. Samen met Martijn speelt zij het theaterprogramma “Mesdames et messieurs” vanaf februari 2022. In diverse theaters in Nederland… check daarvoor: www.anoukdorfmann.nl

Veel luisterplezier met deze muzikale en interessante podcast. En ook deze podcast is binnenkort te beluisteren via Spotify bekijk-t-maar, i-Tunes en Google-podcast, maar ook via roetz.nl/bekijk-t-maar.