OPERAZANGER, ACTEUR, DOCENT EN VOCALCOACH JIMMY HUTCHINSON

Toen Jimmy vijfenzeventig jaar werd, vier jaar geleden was hij weer terug in het theater met een nieuwe one-man show: ‘Hats off to Broadgay’. Voor deze hommage selecteerde hij songs die allemaal hun eigen link hebben met gay Broadway. Inmiddels is Jimmy bijna 79 en is nog steeds actief als zangdocent en en maker van nieuwe theaterstukken.

“This show has something for everybody; Lesbian, Homo, Bi, Trans and also hetero” aldus Hutchinson. Deze nieuwe en unieke one-man-show bevat een mix van liedjes en verhalen over gay-componisten en tekstschrijvers, musicals met gay thema’s en songs gecomponeerd voor vrouwen. Met muziek uit o.a. Cabaret, The Sound of Music, West Side Story en van componisten als Stephen Sondheim en Cole Porter stelde Hutchinson een gevarieerd Engelstalig programma samen.

Hij begeleidt zichzelf op piano. Naast prachtige muziek, deelt Hutchinson in Hats off to Broadgay leuke anekdotes met het publiek. Zo verwerkte componist Cole Porter bijvoorbeeld geheime teksten in zijn shows. Porter zorgde er voor met nummers zoals ‘You’re the top’ dat zijn vrienden verhalen in zijn voorstellingen zouden herkennen over homoseksualiteit. Hutchinson speelde als uitvoerend artiest in verschillende musicals in binnen- en buitenland waaronder Sweeney Todd (1993), My Fair Lady (1995), Jungle Book, Alladin – de Musical, 42nd Street en Rembrandt- de Musical. Tijdens de Covid 19/ Coronaperiode heeft deze inmiddels bijna 79-jarige artiest niet stil gezeten. Hij heeft een vervolg geschreven op bovenstaande voorstelling “Hats off to Broadgay” Deze altijd vriendelijke en bijzonder gastvrije man verdient een plek in de hoogste status van de musicalwereld. Veel luisterplezier met deze podcast en ik weet zeker dat u hiervan zult genieten. Deze podcast is ook te beluisteren via: Spotify/bekijk-t-maar, Google podcast, iTunes en roetz.nl/bekijk-t-maar.