Wie is Maus Granaat?

20061026-GroteFoto=SIX6A6CBBeste lezeressen, lezers en speciaal luisteraars van Radio Beverwijk,

Mijn naam is Maus Granaat en op 9 februari ben ik altijd jarig. Inmiddels heb ik zo een keer of 20 mijn verjaardag gevierd en daarna ben ik gestopt met vieren en doe alleen nog maar de kroonjaren.
Ik ben werkzaam in de gezondheidszorg en heb in diverse werkvelden mijn ervaring opgedaan. In de ouderenzorg, psychiatrie, revalidatie en het werken met mensen met een verstandelijk beperking. Momenteel ben ik werkzaam op de afdeling bloedafname van het laboratorium van het Rode Kruis Ziekenhuis en de aldaar gevestigde trombosedienst.
Daarnaast heb ik de opleiding tot sportmasseur, shiatsumassage en triggerpointmassage gedaan. Ook geef ik reiki en quantumtouch.

Toen ik in 1993 een auto-ongeval kreeg en daardoor een tijdje uit de roulatie was, hoorde mijn buurvrouw in een oproep bij de lokale omroep, dat ze medewerkers nodig hadden. Na een gesprek en een stemtest heb ik voor de eerste keer mijn plaats achter de microfoon ingenomen op 14 mei 1993. Nu ben ik inmiddels alweer 20 jaar met veel plezier als vrijwilliger werkzaam bij de omroep.

In 1996 ontmoette ik Rob Keesen bij de omroep. We werden door de programmaleiding aan elkaar voorgesteld. Direct was er een klik en samen met Rob heb ik het programma Spotlight wat ik ooit gestart was, weer opgepakt. We zijn toen als team met een nieuwe naam voor het programma Bekijk t maar verder gegaan. Rina Haver sloot zich later ook bij dit team aan. En later als gastvrouw haar zus Margret Haver.
Goh zeiden we tegen elkaar, zullen we een keer een bekende Nederlander uitnodigen? Zo gezegd zo gedaan, Henny de Boer van Weel was de 1e (zij speelde in 1995 ooit de moeder van Tim Immers in GTST).
Wij waren nog nooit zo zenuwachtig. Inmiddels zoveel jaar later hebben we gasten ontvangen van onder andere: Lee Towers, Yvonne van Gennip, Simone Kleinsma, Robert Long, Corry Brokken, Imca Marina, Carry Tefsen, Ronnie Tober en Hennie Huisman. Het is door de jaren heen een tof programma geworden waar ik elke week met heel veel plezier aan werk en naar uitkijk.
Zelf regel ik de meeste gasten, soms krijg je een tip van iemand, je hoort of je leest wat en dan ga je er achteraan…
Na 7 seizoenen zei Rob, ik wil mijn zondagavond terug en ik stop met Bekijk t maar. Rina zei dan stop ik ook en zo ook haar zus Margret. Ooit hadden we afgesproken; “als er 1 stopt, stoppen we allemaal”. Maar ja ik vond het zo leuk dat ik in overleg met het oude team besloten heb om verder te gaan, maar dan in een nieuwe samenstelling.
Zo ben ik aangeland bij het huidige team van Bekijk t Maar.
Het team bestaat nu uit Carla Boske, Bernadette van den Doorn, Monique Brussel-Beentjes en Barbara Krook die sinds sept. 2014 op geweldige wijze de gasten verzorgen en de telefoontjes aannemen en er voor zorgen dat de prijzen bij de juiste mensen terecht komen. Bob Blinkhof en Raimond Bos die op onnavolgbare wijze de techniek verzorgen en Charles Duijff de gedichten voor de gasten schrijft en ondergetekende die programmasamensteller en presentator van het programma is.

We hebben inmiddels door de jaren heen heel wat bekende Nederlanders in de studio mogen ontvangen en als het aan ons ligt gaan we daar voorlopig met veel enthousiasme mee door. Op de website kunt u elke week lezen welke bekende Nederlander we de komende zondag ontvangen.

Ik wens u, namens het hele team, veel luisterplezier tijdens onze uitzendingen.

Maus Granaat.

PS

U heeft de mogelijkheid om direct via deze site, het programma live te beluisteren en/of te bekijken via de webcams die in de studio staan.

Elke zondagavond van 19.00 tot 21.00 uur live, en de herhaling elke donderdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur.
Al uw op/aanmerkingen over ons programma kunt u kwijt via het kopje “contact” van deze site.