JOYCE DE RUITER: SCHREEF EEN BOEK OVER HET SYNDROOM VAN USHER

Joyce de Ruiter een vrouw, moeder van 37 jaar. Zij heeft het syndroom Usher en vertelt uitgebreid hierover. Zij schreef het boek “Niet horen, niet zien, niet zwijgen, waarin ze beschrijft wat voor invloed dit syndroom heeft in haar dagelijks leven. Het volgende is te lezen in haar boek: “Dit zei een oogarts tegen mij. Ik was zeventien jaar oud en stond voor de vraag: wat wil ik met mijn toekomst, welke studie wil ik volgen?
Ik heb het Ushersyndroom, een ziekte waardoor ik langzaam doof én blind word. Ik wilde visual marketing gaan studeren. Volgens de arts kon ik die studie wel vergeten: “De naam alleen al”.
Ik had op dat moment een keuze: wegzakken in een slachtofferrol of kijken naar de mogelijkheden en daar het maximale uithalen. En dat bleek en blijkt verrassend meer dan je zelf ook maar in de verste verte voor mogelijk houdt.

Ik zie het Ushersyndroom niet alleen als een beperking want het heeft mij ook unieke talenten gegeven. En deze talenten pas ik toe in mijn werk. Ik heb gewerkt in de sales, HR, evenementenorganisatie, incentive- en verandermanagement. Nu ben ik spreker en inspirator, vanuit mijn eigen bedrijf. Ik bundel mijn kennis, visie en levensverhaal in maatwerk lezingen en inspiratiesessies. En oh ja, voor die studie Visual Marketing ben ik destijds met vlag en wimpel geslaagd.”

Mijn rode draad: neem de leiding over jouw eigen toekomst en zie veranderingen als kansen.

Ook deze podcast is binnenkort te beluisteren via i-Tunes, Spotify en roetz.nl/bekijk-t-maar