DIEDERICK ENSINK

Diederick Ensink is geboren op 29 maart 1986 in Cobham, Groot-Brittannië. In zijn 3e levensjaar verhuisde hij naar Nederland.

Toen Diederick 7 jaar oud was, begon hij met vioolles, waarna hij al snel in diverse
jeugdorkesten kon spelen. Thuis leerde hij zichzelf pianospelen en aan het einde van
zijn middelbare schooltijd bleek hij ook te kunnen zingen.

De volgende stap was dan ook niet geheel onverwacht: auditeren voor het conservatorium
Hier heeft Diederick na zijn middelbare school 5 jaar gestudeerd aan de opleiding Muziektheater aan het Fontys Conservatorium. In 2010 studeerde Diederick af met een bachelor Muziektheater en een Minor Altviool.

n het voorjaar van 2019 staat Diederick op de planken met rascomédienne Trudy Labij en Purper’s voorman Frans Mulder in een wel heel bijzondere voorstelling: ‘t is nogal fris voor de tijd van het jaar’. In een eenakter waarin zowel Trudy als Frans hoogtepunten uit hun carrière samenvoegen zorgt Diederick voor de muzikale leiding schreef nieuwe composities. Ook componeerde Diederick nieuwe liedjes voor de muziekvoorstelling Pluk van de Petteflet, in samenwerking met schrijver Mark Haayema en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Met nieuwe composities van Thomas Beijer, Diederick Ensink en teksten van Mark Haayema werd het verhaal van Pluk verteld en gespeeld door het Nederlands Philharmonisch Orkest.

In het theaterseizoen 2019-2020 speelde Diederick samen met Frans Mulder een duo-voorstelling. Onder de noemer ‘Een halfje Purper’ maakten zij samen een liedjesprogramma met de mooiste, grappigste en ontroerende liedjes van Frans Mulder: ‘Brieven aan m’n hond’. Diederick mocht daarbij een flink aantal composities voor zijn rekening nemen.

Pluk van de Petteflet is ondertussen nog steeds regelmatig bij het Nederlands Philharmonisch Orkest te zien, maar komend seizoen ook bij het ResidentieOrkest en Philharmonie ZuidNederland.

Daarnaast verhuist Pluk in seizoen 2021-2022 naar het Theater. Na het succes met de symfonieorkesten is er door Mark Haayema een Diederick een theater-versie geschreven van het tijdloze, iconische verhaal van Annie M.G. Schmidt.

DEZE PODCAST IS TE BELUISTEREN VIA roetz.nl/bekijk-t-maar VEEL LUISTERPLEZIER EN TOT DE VOLGENDE PODCAST.