COMPONIST, PIANIST, ORKESTLEIDER & ARRANGEUR NICO VAN DER LINDEN

Nico van der Linden is een Nederlands pianist, arrangeur, componist en orkestleider. Geboren en getogen in Amsterdam en inmiddels 71 jaar. Hij stort zich na zijn studie in de theaterwereld waar hij een grote naam opbouwt. Haast eindeloos is de rij van grote theaterpersonen die hij begeleidde: Sylvia Alberts, Jos Brink en Frank Sanders, Marjol Flore, Lori Spee, Henk Elsink, Gerrie van der Klei, Josine van Dalsum, Riet Henius, Thérèse Steinmetz, Frank Groothof, Margriet Eshuijs, Adelheid Roosen, Leoni Jansen, Lenny Kuhr, Astrid Seriese en natuurlijk steeds weer, jarenlang: Liesbeth List en Ramses Shaffy.

Naast begeleiden tourt hij ook zelf door binnen- en buitenland met o.a. Thijs van Leer en Jan Akkerman, componeert en arrangeert hij de muziek voor de NCRV-serie Laden Maar, is hij muzikaal leider van het orkest van de musical Funny Girl met Simone Kleinsma in de hoofdrol, vaste begeleider bij de musical A Chorus Line, en orkestleider en pianist tijdens de theatervoorstelling Liedjes Van Toon met liedjes van Toon Hermans.

Deze podcast is te beluisteren via: www.roetz.nl/beijk-t-maar of via i-Tunes, Spotify en binnenkort ook op YouTube. Veel luisterplezier.