ANNE-ROSE BANTZINGER OVER HAAR MOEDER JETTY PAERL (JETJE VAN RADIO ORANJE)

Anne-Rose Bantzinger is geboren in Amsterdam op 3 april 1959. Ze groeide op in Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen, waar ze in 1977 eindexamen gymnasium deed aan de Scholengemeenschap Casimir. Sinds 1984 woont Anne-Rose in Amsterdam. Zij trouwde op 5 oktober 2015 met Maarten Mater.

Ze heeft veel ervaring in reportages en interviews met betrekking tot podiumkunsten, cultuur en met mensen die het leven mooier maken;

Ook beheert Anne-Rose de nalatenschap van haar vader: de tekenaar Cees Bantzinger (1914-1985), inclusief het organiseren van exposities en het onderhouden van contacten met musea en andere instellingen binnen de kunstwereld. Zie: www.ceesbantzinger.nl.

Maar Anne-Rose is ook de dochter van Jetty Paerl en voor de ouderen onder ons beter bekend als “Jetje van Radio Oranje” Jetty ontvluchtte samen met haar ouders Nederland op de dag dat Nazi-Duitsland, Nederland binnenviel. Jetty was toevalligerwijze met haar ouders in Brussel, en ze konden niet meer terug. Ze zijn toen via België naar Frankrijk gereden, en daar de oversteek naar Engeland gemaakt. Aanvankelijk begon Jetty te werken als ontwerpster van kinderkleding. Op een gegeven moment mocht ze tijdens een opening een lied zingen… daar waren mensen van de BBC bij aanwezig en dachten… ohhh dat meisje (19 jr.) zingt leuk. We vragen haar voor Radio Oranje voor het satirische programma “Cabaret de Watergeus”. In 1956 Werd Jetje benaderd door Corl Lemaire en Annie MG Schmidt of ze mee wilde doen aan het eerste Eurovisie Songfestival, waar toen, schrik niet, maar liefst 7 landen aan deelnamen. Lyss Asia uit Zweden won met het mooie nummer “Le Refrain” en alle zes andere landen werden ex-aequo 2e. We laten geluidsopnames en liedjes horen van Jetty Paerl en Anne-Rose vertelt bijna alles… Deze podcast is te beluisteren via: i-Tunes en Spotify of via roetz.nl/bekijk-t-maar. Heel veel luisterplezier.