ZONDAGAVOND 30 OKTOBER 2016 DE BLOES BROERS

De Bloes Broers staan bekend om hun speciale optredens met vrienden. Daarbij worden oud- bandleden en andere vrienden uitgenodigd uit hun muzikale regio, maar ook van ver daarbuiten. Muzikaal worden daarbij ook andere paden bewandeld dan de slow- en swingblues die de Bloes Broers normaal ten gehore brengen. Zo komt Jan Wijte, oud-gitarist van de Bintangs, speciaal over uit Frankrijk om samen met de Bloes Broers de symfonische rock van Camel te spelen. Samen met Paula van Wijk op dwarsfluit en Erwin Aubroeck op keyboards worden delen van het conceptalbum ‘The Snow Goose’ gespeeld.
Het leven wordt gevierd door de Bloes Broers na een periode van gezondheidsproblemen van frontman Herman Schoone. In het ziekenhuis ontmoette hij zijn lotgenoot Josh Molenaar, bekend van de Ierse folkband Dockside. En in het Rode Kruis Ziekenhuis is een nieuwe muzikale samenwerking ontstaan, zodat ook een samensmelting van Ierse folk en onvervalste blues met Dockside-leden Josh Molenaar en André Uitgeest op 6 november is te horen.
Natuurlijk mag bij een reünie optreden oud frontman John Bouwman niet ontbreken. Hij presenteert een videoquiz op zijn geheel eigen en onnavolgbare wijze. Hij treedt ook op met Jan Peter Bast op toetsen, André Kwant en Nico de Graaf op gitaar aangevuld met de blazerssectie, waarmee de Bloes Broers vroeger in hun uitgebreide samenstelling speelden. Naast Max Boeree, bekend van het Metropole Orkest en Bert Baars van Blue Six levert burgemeester en vriend van de Bloes Broers Han van Leeuwen ook een bijdrage op saxofoon om het geheel een officieel tintje te geven.
Elke set eindigen de Bloes Broers in hun huidige samenstelling met een aantal nummers van hun huidige repertoire, zodat de liefhebbers van toen en nu allemaal aan hun trekken komen.
De Bloes Broers ‘Swingend de Pijp uit’ met Hans en Herman Schoone, Vincent Hiemstra, Marc Huis in ’t Veld en hun muzikale vrienden. Zondag 6 november in Restaurant De Wijkerhaven. Aanvang 15.00 uur. Entree E 10,-. Voorverkoop kaarten bij Bakkerij Schoone, Kapsalon Duinmeijer en Restaurant De Wijkerhaven.

Maar vanavond zijn ze bij ons te gast in de studio van Radio Beverwijk: Heeft u vragen kunt u tijdens de uitzending van 19.00 tot 21.00 uur bellen met 0251 – 254 958 Heel veel luisterplezier.