ZONDAG 2 NOVEMBER 2014 RENE VAN DER WEL (van de jaren ’80 band VULCANO)

In 1981 belde Hans van Hemert zangeres Dee Dee die in 1978 een hit had met het nummer “I Put A Spell On You” en jarenlang één van de Bombita’s was van Herman Brood’s Wild Romance met het idee om een vocale groep op te richten, dat moest bestaan uit twee jongens en twee meisjes. De overige bandleden werden René van der Wel, Suzanne Veneker en Jos Groothuizen (broer van Angela Groothuizen).Na hun eerste debuutsingle Shut Up and Boogie volgde nog een tweede hit met Superman. Na een aantal Engelse nummers gemaakt te hebben besloten ze om mee te doen met het Nationale Songfestival in 1983, ze eindigde met het Nederlandstalige nummer “Een beetje van dit en een beetje van dat” welliswaar op de 2e en 3e plaats. Na nog twee bescheiden plaatjes viel de band uit elkaar.
De IJmuidense zanger René van der Wel ging verder als solo-zanger onder de naam Brian Well en bracht de single “Maybe I’m Crazy” uit. In 1989 doet René mee aan het Nationale Songfestival met het Nederlandstalige nummer “Net als vroeger”. In 2003 begint René samen met zijn broer Ed van der Wel het succesvolle duo “Wel en Wel” en treden ze regelmatig op in de IJmuidense cafés. René heeft sinds 1975 zijn eigen kapsalon in IJmuiden, maar het zingen kan hij niet laten. Ook de originele videoclip van “Een beetje van dit en een beetje van dat” is opgenomen de kapsalon.
In 2006 kwamen de bandleden tijdens een reunie weer bij elkaar omdat ze gevraagd waren door Dee Dee om te komen kijken naar haar optreden van haar nieuwe groep en werden ze op het podium geroepen door haar, waarna hun hit “Een beetje van dit en een beetje van dat” door de band werd ingezet en ze uit volle borst gingen meezingen. Na dit spontane optreden is de vulkaan weer uitgebarsten en treden ze weer op door het hele land, platen maken doen ze niet meer. Ook worden ze veel gevraagd bij straatfeesten. Vanavond is Rene onze gast en heeft een nieuwe single gemaakt t.b.v. A.L.S.  de opbrengst van deze single komt geheel ten goede aan stichting A.L.S. heeft u vragen aan Rene of wilt u de single kopen bel dan met de studio 0251 – 254 958 tussen 19.00 en 21.00 uur.